Friday, January 21, 2011

Menemui keajaiban Allah swt

Salam semua,

Terdetik rasa hati ingin berkongsi emel dari seorang sahabat dengan pembaca2 semua...harap dapat manfaatnya

Seorang doktor Neurologi di Amerika Syarikat telah memeluk Islam kerana beberapa keajaiban yang ditemuinya dalam penyelidikannya.  Dia amat kagum dengan penemuan tersebut, sehingga tidak dapat diterima oleh akal fikiran.

Setelah memeluk Islam, dia amat yakin akan perubatan secara Islam dan dengan itu telah membuka sebuah klinik yang bertemakan 'Perubatan Melalui Al-Qur'an' . Kajian perubatan melalui Al-Qur'an membuatkan ubat-ubatannya berteraskan apa yang terdapat di dalam Al-Qur'an.  Di antara kaedah-kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black seed) dan sebagainya. 
 
Apabila ditanya bagaimana dia tertarik untuk memeluk Islam, maka doktor tersebut memberitahu bahawa semasa beliau melakukan kajian urat saraf, terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia yang tidak dimasuki oleh darah .  Padahal setiap inci otak manusia  memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara normal.

Setelah membuat kajian yang memakan masa, akhirnya beliau mendapati bahawa darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan pada ketika seseorang itu sedang sujud semasa mengerjakan Sembahyang!! ! 
 
Urat tersebut memerlukan darah hanya untuk beberapa sukatan yang tertentu sahaja.  Ini bermaksud bahawa darah hanya akan memasuki urat tersebut mengikut kadar sembahyang waktu yang diwajibkan oleh Islam......Begitulah keagungan ciptaan Allah!!!

Maka sesiapa yang tidak menunaikan sembahyang , otaknya tidak akan dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal!!! 
 
Oleh yang demikian, kejadian manusia ini sebenarnya adalah untuk menganuti agama Islam 'sepenuhnya' kerana sifat fitrah kejadiannya memang telah dikaitkan oleh Allah dengan agama-Nya yang indah ini.'

5 comments:

 1. salam...
  terima kasih berkongsi renungan/kisah pada kami..
  Allahuakhbar....agama islam adalah agama yang abadi....

  ReplyDelete
 2. islam itu indah.. thanks yer berkongsi di sini..

  ReplyDelete
 3. yups
  pernah terbaca kisah nih
  memang penuh keinsafan dan terbukti Islam itu benar

  Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

  ReplyDelete
 4. info bagus ni bro..
  semua yang Allah suruh ada hikmahnya,
  cuma kita kena selalu melakukan suruhannya..:)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShoutMix chat widget