Wednesday, November 3, 2010

Damn!!! Keretaku Kena Calar

Niat hati dah suci murni, jalan2 sambil shopping untuk anak dan isteri.. kisah nya...


Minggu pertama November 2010, minggu yang sangat hepi la kan, semua makhluk yang bekerja keras membanting tulang kat atas muka bumi Allah nie mesti hepi sebab gaji baru jer masuk kann... samala dengan aku, bila gaji masuk end of October,(Alhamdulillah rezeki dan masih dapat bekerja...) kepala otak dah ligat berpusing2 memikirkan tempat yang best pergi shopping/holiday/makan2 besar, sementara cuti kerja berbaki 3 hari ni..

So kitaorang pun plan ler pergi nun ke Allamanda, Putrajaya... sampai jer, terus ke parking level 3.. baik punye parking betul2 dekat dengan entrance, senang ler kami berjalan bawa baby takde la jauh sangat nak masuk mall.. selesai parking, semua dah check..head lamp off, radio off, aircond off..power window pun dah secured..kereta pun kunci elok jer... masa untuk shopping.. huhaha kat dalam mall lebih kurang 2 jam, isteriku especially dengan gumbira rasa hati nak balik ke rumah, haisshh penat jugak jalan2 nie, tapi takper hati dah hepi, barang2 pun dah banyak beli.. time to go home!!

Jalan ke kereta, dalam 50 meter ke kereta kesayangnku... isteri ku berbunyi..
Hun : eh b, cuba tengok bumper kereta kita tu!!
B     : ada ape??
Hun : tue..tengok bahagian bawah tu, macam kena calar je..
B    : ha'a lahh, ya allah (aku berlari2 anak menuju ke kereta) adusshhh sape la yang calar niee..(dalam hati dah panas terbakar)

Aku pandang ke kiri dan kanan..melihat kot2 si pencalar keretaku ade..  kalau ler ade pun tak kan diaorang nak mengaku kan?? lainler kalau ade kertas melekat kat dahi dia "Sayala budak pencalar kereta kamu" haishh, mahu nye kena lekuk kepala budak tu kalau ade..

Dah aku tawaf keretaku 3 kali, aku dah puas hati, tempat lain ok jer, takpela bumper sikit jer tu (menenagkan hati) esok kang aku bawak kat tempat biasa aku cuci kereta, Cars International..kasi diaorang make up dan polish hilangkan calar, rasanya boleh kot sebab calar tu takder la dalam mane sangat pun, memang si pencalar kereta yang tak berapa nak 'Pro' lagi kan..hehehe..

Mungkin musibah yang kena pada aku malam tadi ada hikmahnya..tuhan lebih mengetahui... tapi apala motif  mencalar kereta ni kan?? vandalisme!! pelik ler...fenin aku fikirkan...
     

10 comments:

  1. myb secara tak disengajakan kut..(positive2..hukhuk)

    Allah nak uji sejauh mana kita bersyukur tu..hehe:D arini kena calarr,esok2 rezeki melimpah..insyaAllah:)

    ReplyDelete
  2. @alexa yussida tq..
    and i hope so,
    aminn insyaallah :)

    ReplyDelete
  3. haaahaa...cantik keta..

    sakitnya hati..
    lebih baik tak sengaja..kalau org tu sengaja..
    huh mmg...

    ReplyDelete
  4. @Lulu caldina lagi cantik eks..
    malam tadi mood > down
    pagi ni mood > average
    petang nie harap2 mood > hepi

    ngee

    ReplyDelete
  5. adakah saya rabun? saya taknampak calar tu.. hee

    ReplyDelete
  6. @Makbed sebelah kanan inline dengan plate number, dalam 10cm je pun..
    panjang tu haaa

    ReplyDelete
  7. gilee..civic..arghhhh.. jelessss..

    ReplyDelete
  8. kalau ko jumpa ,ko seligi kepala mamat yg calarkan keta ko tu..siot betul..
    meh cepat keja ada big problem lagi besar dari masalah calar keta ko..

    ReplyDelete
  9. @LiFe KaMi bukan setakat seligi, aku bawak pegi balai, tak pun kalau bawah umur hantar terus sekolah henry gurney. Masalah??
    Hurmm.. jumpa Friday ni bro

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShoutMix chat widget